Brze kontakt informacije

Kvalitetna i brza gradnja i efikasno pružanje tehničkih usluga našim klijentima.

icon_widget_image Svakog dana: 07h - 15h icon_widget_image NIŠ: Ruzmarina 25, Donja Vrežina, 18103 Niš, Srbija icon_widget_image +(381) 18 215 355 icon_widget_image NOVA PAZOVA: Prva centralna radna 3, 22330 Nova Pazova icon_widget_image +(381) 22 215 22 25 icon_widget_image office@putinzenjering.com

Proces proizvodnje prefabrikovanih betonskih elementata počinje odmah po usvajanju projekta i odvija se paralelno sa pripremnim i zemljanim radovima. Ovakav način građenja daje izvođaču radova značajnu početnu prednost, objekat se zatvara u kratkom roku tako da radovi na unutrašnjim pozicijama mogu da otpočnu znatno ranije.

 

Kako se prefabrikovani betonski elementi proizvode u fabričkim i kontrolisanim uslovima, niske temperature zimi ne utiču na dinamiku proizvodnje i kvalitet proizvoda. Prefabrikovana konstrukcija se može montirati u zimskim mesecima, što omogućava da projekat teče po planu nezavisno od vremenskih uslova.

Proizvodnja se bazira na sopstvenoj sirovinskoj osnovi. Agregat se proizvodi od krečnjačke stene i separiše u ciljane frakcije. Kameni agregati se proizvode za potrebe naših sektora (visokogradnja, niskogradnja i hidrogradnja), kao i za plasman na tržištu. Agregat je namenjen za spravljanje betona, proizvodnju asfalta, izradu donjih nosećih slojeva saobraćajnica, izradu nasipa itd.

Naša kompanija

u oblasti visokogradnje primenjuje sistem prefabrikovnih betonskih elemenata koji u odnosu na klasičnu gradnju ima sledeće prednosti:

Brža gradnja;

Bolji kvalitet betona sa vrlo velikom konačnom čvrstoćom;.

Dobre statičke i vatrootporne osobine;

Veliki slobodni rasteri, do 31m;

Proizvodnja nezavisna od vremenskih uslova;

Mogućnost demontaže i ponovne montaže;

Manje opterećenje životne sredine (smanjenje buke, prašine i emisije opasnih materijala, manje otpada, jednostavnije tretiranje otpada).

Osnovna prednost prefabrikovane konstrukcije jeste brzina kojom konstrukcija može biti isprojektovana, proizvedena, transportovana i namontirana. Zahvaljujući bogatom iskustvu, naš inženjerski tim predstavlja idealnog partnera po pitanju izbora odgovarajućih montažnih, betonskih elemenata, usvajanja rastera, izrade statičkog projekta i projekta montaže.

Kao projektovan, visoko kontrolisan proizvod, prefabrikovana konstrukcija se može prilagoditi na mnogo načina kako bi se odgovorilo na mnoge izazove dizajna. Njena svojstva se moraju dobro poznavati kako bi se maksimalno povećala efikasnost u proizvodnji, isporuci, montaži i održavanju. Prednosti prefabrikovane betonske konstrukcije dolaze do izražaja na svakom projektu, u različitim fazama izgradnje. Radeći projekat u prefabrikovanom sistemu u ranoj fazi planiranja, prednosti koje nudi prefabrikovan sistem mogu biti maksimalno iskorišćene. Prefabrikovan betonski sistem se vremenom pokazao kao vrlo izdržljiv i prilagodljiv, sa novim dizajnerskim konceptima i tehnološkim dostignućima. Visok kvalitet, brzina transporta i montaže prefabrikovane betonske konstrukcije stavljamo kao svoj najveći adut sa kojim se predstavljamo investitorima. Potpuno automatizovan proces proizvodnje kao i korišćenje betonskih konstrukcija štite životnu sredinu u nekoliko aspekata:

Okruženje u fabrici u kojoj radnici rade ostaje čisto, bez buke, prašine i toksičnih isparenja;

Samougradivi beton nije potrebno vibrirati pri ugradnji, stoga je nivo buke prilikom livenja nizak i ceo proces kraće traje;.

Recikliranje otpadnog materijala iz proizvodnog procesa je jednostavnije u fabričkim uslovima; svaki deo procesa se može lako nadgledati i kontrolisati;

Rad u fabrici u velikoj meri eliminiše prljavštinu, otežavajuće okolnosti i opasnosti koje su prisutne na gradilištu;

Kod montažnih konstrukcija primenjuju se ekološka demontaža i recikliranje umesto bučnog i prašnjavog rušenja.

Povezane stranice

01

Prednapregnute šuplje ploče

02

Betonska galanterija

03

Proizvodni pogon prefabrikata