Proizvodnja betona


Naša prva fabrika betona počela je sa radom 2002. godine, a 2005. godine modernizovali smo je novim softverom za upravljanje proizvodnje betona i time postigli kompletnu automatizaciju dozatora cementa, frakcija i vode u procesu spravljanja betona. Kasnije smo u sastav opreme za beton uključili mobilnu betonsku bazu, kapaciteta 100m3 /h, još jednu stacionarnu, potpuno automatizovanu fabriku betona, laboratoriju i postrojenje za reciklažu svežeg betona.


Za spravljanje betona koristimo drobljeni krečnjački agregat sa našeg kamenoloma, deklarisanih frakcija, kontrolisane vlažnosti. Kompletan proces proizvodnje i kontrole kvaliteta vršimo prema važećim standardima.

Kontrola kvaliteta

Površinski kop Babin Kal nalazi se na teritoriji Bele Palanke, udaljen je od Niša 35km. Savremene drobilice, postrojenje za separaciju i sejalica efikasno usitnjavaju i razdvajaju kamene agregate po veličinama. Tehnički kapacitet trenutne primarne drobilice je 300t/h.

Prodaja i isporuka betona

Kapacitet naših fabrika betona od 300m3/h i potpuno automatizovan proces proizvodnje betona omogućavaju pouzdanu isporuku i ujednačen kvalitet betona. Posedujemo I stacionarne betonske baze. Dve u Nišu I dve u Beogradu kao I jednu mobilnu betonsku bazu kapaciteta 100m3/h.

Visok kvalitet sirovinskih komponenti, nadzor stručnih lica u procesu proizvodnje i redovne laboratorijske kontrole komponentalnih materijala i proizvedenog betona garantuju konstantno visok kvalitet usluge proizvodnje, prevoza i pumpanja betona.

Sve vrste klasičnih, transportnih betona od MB10 do MB60;Samougrađujući beton (Self-Compacting Concrete – SCC);Mlazni beton;betone posebnih karakteristika u zavisnosti od očekivane klase izloženosti (sulfatno-otporni beton; betoni otporni na mraz; betoni otporni na mraz, mraz i soli za odmrzavanje; vodonepropusni beton itd.);betone ciljanih karakteristika po želji naručioca

Uslugu transporta vršimo automikserima, kapaciteta bubnja od 7m3 do 10m3 betonske mase. Za ugradnju betona posedujemo auto-pumpu za beton, radnog učinka 150m3/h, sa dužinom strele od 36m.